Participarea elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite

Elevii Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara au participat joi, 29 martie, la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, oficiată la biserica parohiei Timișoara-Fratelia de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Elevii, dascălii și părinții elevilor s-au împărtășit cu Sfintele Taine și s-au bucurat de primirea binecuvântată și călduroasă a părinților slujitori. Răspunsurile liturghice au fost date de Grupul psaltic „Sfântul Nicolae” al Facultății de Teologie din Timișoara, condus de arhid. dr. Ion Alexandru-Ardereanu, împreună cu elevii prezenți, coordonați de doamna profesor Mariana Mera. La finalul Sfintei Liturghii, elevii, împreună cu profesorii și cu părinții, au cântat tropare și „Avem o țară”, pe versurile poetului Radu Gyr.

Misiunea Școlii Ortodoxe „Antim Ivireanul” din Timișoara este să crească generații viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate. Școala împlinește acest lucru prin participarea elevilor și dascălilor la viața liturgică a bisericii și printr-o bună pregătire educațională a celor mici și mari.

Comments are closed.