Peste 250 de elevi din şcolile judeţului Timiş au participat la etapa județeană a Olimpiadei de Religie

Sâmbătă, 18 martie, la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria” din Timişoara a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. În acest an, la faza judeţeană s-au înscris peste 250 de elevi din şcolile judeţului Timiş.

Evenimentul a debutat în capela şcolii „Sfânta Maria” cu săvârșirea unei slujbe de mulţumire oficiată de pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei. La momentul de rugăciune au participat elevi şi profesori, conducerea şcolii şi prof. Daniela Liliana Buzatu, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. La finalul slujbei, elevii au fost încurajați și felicitați pentru preocuparea lor de a cunoaște învățătura de credință a Bisericii Ortodoxe.

În continuare, elevii înscriși la olimpiadă au intrat în sălile de clasă, unde au avut trei ore la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor de examen. Un sprijin major în organizarea și buna desfășurare a Olimpiadei de Religie l-a acordat doamna Gica Dumitru, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Sfânta Maria”, care a pus la dispoziţia Inspectorului Școlar şi al elevilor toate resursele şi spaţiile instituţiei de învăţământ necesare. La finalul competiţiei şcolare, cu sprijinul parohiei Timişoara Viile Fabric, toţi elevii participanţi, profesorii însoţitori, profesorii supraveghetori şi corectori au beneficiat de o masă cladă la cantina şcolii.

Comments are closed.