Piesa de teatru creștin „Calea Adevărului”

5_1600x1060

În sala de spectacole a Colegiului National de Artă „Ion Vidu” din Timisoara a avut loc, Luni, 31 octombrie, piesa de teatru creștin „Calea Adevărului”. Piesa de teatru este o dramatizare dedicată Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul. La spectacol au participat un număr mare de timișoreni, profesori de Religie, studenți și elevi de la Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara. Din partea Centrului eparhial a fost prezent părintele consilier Zaharia Pereș, care, în debutul spectacolului, a evocat ilustra personalitatea a Mitropolitului Țării Românești, Sfântul Antim Ivireanul, evidențiind, totodată, importanta sa contribuție pentru cultura și spiritualitatea românească.

„Sper ca mesajul transmis prin vocile și atitudinea actorilor, să fie un mesaj prin care putem învăța cât de mult înseamnă să prețuim pe cei care ne-au fost înaintași, pe ierarhii Bisericii noastre și să înțelegem că învățătura Bisericii s-a transmis prin jertfă și multe încercări! Nădăjduim că piesa de teatru a fost o carte deschisă pentru tinerii prezenți, o lecție de istorie și de credință ortodoxă!”, a precizat părintele consilier Zaharia Pereș.

„Această personalitate a sec. al XVIII-lea a fost un dar al lui Dumnezeu care, alături de Brâncoveanu, a împlinit acele vremuri. Sfântul Antim Ivireanul a fost o personalitate a Europei, pentru că scrierile sale au ajuns până în țările Nordice. Ne bucurăm că avem posibilitatea de a ajunge în cât mai multe locuri din țară, pentru că oamenii au nevoie de modele, iar Sfântul Antim este, cu adevărat, un model”, a menționat actorul Marian Ciripan.

„Piesa de teatru la care am asistat este o adevărată lecție de istorie, care vine cu un mesaj evanghelic. Am văzut că și prin această piesă de teatru, mesajul de credință al Sfântului Antim Ivireanul, sfânt care a trecut la Domnul acum 300 de ani, este actualizat, întrucât ne binevestește că Hristos este Mântuitorul neamului acesta”, a spus părintele Simeon Stan, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei.

piesa-de-teatru_c-adev

Intrarea la spectacol a fost liberă, spectatorii având posibilitatea să facă donații pentru bursele de școlarizare ale elevilor Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul”.

Piesa de teatru creștin „Calea Adevărului” este organizată de Campania de Teatru „Civic Art” din București, iar printre parteneri se află Mitropolia Banatului, Arhiepiscopia Timisoarei și Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara. Spectacolul face parte din seria actiunilor dedicate anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

1_1600x1060 2_1600x1060 3_1600x1060 4_1600x1060 5_1600x1060 6_1600x1060

Comments are closed.