Povestea unui cenaclu contemporan

Joi, 3 mai, a avut loc Gala Cenaclului literar la nivel național: “Bucuria cuvântului” ediția a VIII-a, cu tema: „Maica Domnului, Maica Neamului Creștinesc” și a fost organizat de Şcoala Gimnazială „Sf. Antim Ivireanul”. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului la aeveniment a participat pr. Nichifor Tănase, consilier eparhial.

Lumea copilăriei poate fi păstrată curată dacă le punem copiilor în față seninul bucuriei, joaca în aer liber, camaraderia, copacii prieteni care să-i adăpostească, cântecele vesele,
și-i ferim de capcanele telefonului mobil și ale lumii internetului. La Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, aceste piedici ale dezvoltării lor armonioase nu există și de-aceea ei au timp să zburde, să vorbească, să lege prietenii, să-și descopere dascălii și să se lase descoperiți si să prelungească noțiunea de ACASĂ.

În cadrul evenimentului au fost interpretate și premiate cele mai bune lucrări participante la concurs 76 la secțiunea Poezie (din 116 de lucrări înscrise) și 13 la secțiunea Eseu (din 29 de lucrări înscrise). Lucrările au fost creații proprii despre Maica Domnului sau mama ale elevilor din ciclul primar și gimnazial. La această ediție s-au înscris 145 de elevi de la 23 de școli de la nivel național.

Decernarea premiilor a fost momentul de sărbătoare, într-un cadru festiv, alături de asistența formată din elevi, părinți, susținători ce-au umplut sala de sport a școlii. Au arătat spectatorilor de ce au fost aleși, și-au rostit cu căldură și din toată inima creațiile proprii sau poeziile cărora le-au dat viață și sclipire recitându-le, și au făcut să răsune ecoul, deloc perimat, al patriotismului și al veșnicei recunoștințe. Pentru semestrul II al anului școlar 2017-2018 s-a ales această tema „Maica Domnului, Maica neamului creștinesc” având în vedere Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam. Toate lucrările de la acest cenaclu litarar sunt creații proprii despre Maica Domnului sau mame ale elevilor din ciclul primar și gimnazial.

La nivel național, participanții sunt elevi din patru orașe ai: Școlii Gimnaziale din Grebănu, jud.Buzău, ai Școlii Gimnaziale Nr. 29, din Galați, ai Școlii „Sf.M.Brâncoveni” din Constanța, ai Școlii Gimnaziale „Copil Dorit” din București. De asemenea, dintre aceștia sunt elevi de la 8 școli din Timișoara, ai: Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga”, Colegiului Național Bănățean, Liceului Teoretic „J. L. Calderon”, C.N.A. „Ion Vidu”, ai Școlii Gimnaziale nr. 2, ai Școlii Gimnaziale nr. 24, ai Școlii Gimnaziale nr 25 și nu în ultimul rând ai Școlii Gimnaziale „Sf Antim Ivireanul”.

În plus, elevi participanți sunt și din 11 localități de pe cuprinsul județului Timiș, de la: Școala Gimnazială Orțișoara, Școala Gimnazială Dumbrăvița, Școala Gimnazială Beregsău Mare, Școala Gimnazială Becicherecu Mic, Liceul Tehnologic ”Romulus Paraschivoiu” Lovrin, Școala Gimnazială Birda, Liceul Teoretic Gătaia, Școala Gimnazială Dudeștii Noi, Școala Gimnazială Sânandrei, Școala Gimnazială Mașloc, Școala Primară.

Misiunea Școlii Sfântul Antim din Timișoara este de a crește generații viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate.

 

Comments are closed.