Praznicul Nașterii Domnului, sărbătorit de timișoreni

De praznicul Nașterii Domnului, mii de credincioși bănățeni au venit la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Pe lângă numărul mare de credincioși, la slujbă au participat și reprezentanți ai autorităților locale.

La final, Mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre noua cultură și civilizație hristică adusă în lume, prin nașterea Fiului lui Dumnezeu.

După Dumnezeiasca Liturghie, la reședința mitropolitană, a avut loc recepția oficială, la care au participat reprezentanții cultelor religioase din Banat, reprezentanții autorităților locale și județene, personalități ale vieții culturale publice din Timișoara, academicieni, clerici, profesori universitari, scriitori, reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici din România și membri Corului Catedralei mitropolitane, care au interpretat mai multe colinde tradiționale românești.

Comments are closed.