Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, la ceas aniversar

Membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, împreună cu angajaţii Centrului Eparhial au felicitat astăzi, 24 octombrie, pe Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, cu prilejul aniversării zilei de naştere.

În dimineaţa acestei zile, Preasfinţia Sa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi de la parohiile şi mănăstirile din eparhie, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană din Timișoara. În cadrul slujbei au fost înălţate rugăciuni de mulţumire Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra Preasfinţiei Sale în cei 46 de ani de viaţă şi asupra întregii Biserici Ortodoxe bănăţene.

La finalul slujbei, părintele consilier Cristian Constantin a fost adresat un cuvânt de felicitare şi apreciere din partea tuturor clericilor şi monahilor timişeni, pentru dragostea părintească şi purtarea de grijă arătate în cei 11 ani de slujire şi păstorire a clericilor şi credincioşilor din Arhiepiscopia Timişoarei în demnitatea de episcop-vicar eparhial.

După Sfânta Liturghie, clericii și credincioșii s-au deplasat la Centrul eparhial, unde au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. La final, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a mulţumit pentru frumoasele urări, transmiţând aceleaşi gânduri de bine şi bune doriri ostenitorilor şi colaboratorilor de la Centrul eparhial, precum şi tuturor clericilor şi credincioşilor din cuprinsul eparhiei.

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a fost ales în 9 februarie 2006 episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, cu titulatura „Lugojanul”, iar hirotonia în treapta arhieriei și instalarea au avut loc în Catedrala Mitropolitană din Timişoara, în data de 19 februarie.

Comments are closed.