Premierea elevilor olimpici la disciplina Religie

Miercuri, 12 iunie, la Liceul Teologic Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara a avut loc premierea elevilor participanți la Olimpiada Națională de Religie, etapa județeană. 

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a participat pr. Nichifor Tănase, consilier la sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Părintelui Mitropolit Ioan pentru toți elevii cu rezultate excepționale la religie și a înmânat premii, atât elevilor, cât și profesorilor care i-au pregătit.

Din partea Inspectoratului Școlar a fost prezentă prof. Daniela Buzatu, inspector de religie; aceasta alături de prof. Adela Panait, directorul Liceului Teologic Sf. Antim Ivireanul și de alți profesori invitați, au dăruit elevilor premiile, constând în carți, rechizite școlare și diplome.  

„Anul acesta s-au acordat 73 de premii și mențiuni, prin realizarea unor lucrări excepționale de către elevii participanți în care și-au expus învățătura de credință împletită în mod armonios cu trăirea lor personală. Ne dorim ca elevii care au obținut rezultate bune să participe și anul viitor, să fie alături de noi , exprimându-și astfel recunoștiința față de tot cee ace bunul Dumnezeu le-a dăruit. Totodată, începând cu acest an Ministerul Educației Naționale a lărgit cadrul de participare la olimpiadă al elevilor de gimnaziu; dacă până acum participau elevi începând cu clasa a VII-a, de anul acesta pot participat și elevi din clasele a V-a și a VI-a”, a specificat prof. Daniela Buzatu, inspector de religie.

În cadrul festivității de premiere s-au desfășurat și două ateliere de creație; un atelier de comunicare intitulat „Arta povestirii” și un atelier artizanal, unde s-au confecționat păpuși tradiționale, ambele ateliere fiind susținute de către reprezentanți ai Arhiepiscopiei Timișoarei.     

Premiile pe care elevii olimpici le-au primit vin din partea unor oameni de bine, asociații creștine și din partea Arhiepiscopiei Timișoarei. De asemenea, trebuie menționat și rolul parohiilor din oraș, al protopopiatelor, care pe tot parcursul fazelor zonale, locale și județene ale olimpiadei de religie, au oferit suport elevilor și profesorilor.

Comments are closed.