Premierea elevilor din Satchinez, participanți la concursurile religioase

Duminică, 18 decembrie, a fost o zi de aleasă bucurie pentru comunitatea creștin-ortodoxă din localitatea Satchinez, pentru că, la momentul predicii, a avut loc evenimentul premierii tuturor elevilor participanți la concursurile desfășurate în cadrul disciplinei Religie:

  • Concursul de pictură religioasă: „Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul românilor” – Localitatea Biled.
  • Concursul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” – localitatea Sânnicolau Mare.
  • Concursul „Bucuria Nașterii Domnului” – localitatea Satchinez (Timișoara).
  • Concursul „Biblia în sufletul elevilor” – localitatea Satchinez.

 

La evenimentul premierii a participat alături de elevii școlii, de doamna director Liliana Călianu, de părintele paroh Rusandu Alexandru și domnul primar Olimpiu-Florin Cheaua, cel care a și înmânat premiile și diplomele elevilor.

Bucuria a fost cu atât mai mare, deoarece pentru prima dată concursul „Biblia în sufletul elevilor”, ajuns la a II-a ediție la Satchinez și a III-a de când este organizat, a fost finanțat integral de Primăria Comunei Satchinez. Acest concurs s-a desfășurat în data de 13 noiembrie cu ocazia zilei mondiale a Bibliei în Școala Gimnazială Satchinez, sub coordonarea profesorului de religie Alexandru Hrab, cu aprobarea doamnei Liliana Călianu, directorul şcolii şi cu purtarea de grijă a părintelui Alexandru Rusandu. Această mică activitate s-a adresat elevilor din clasa și a VII-a, pentru care programa școlară prevede teme despre studierea Sfintei Scripturi.

În cuvântul din deschidere, atât prof. Alexandru Hrab, cât și părintele Alexandru Rusandu au adus mulțumiri speciale doamnei director, domnului primar, părintelui Sorin Lungoci, doamnei Chelmuș Daciana, dar și membrilor Consiliului Local al comunei Satchinez, elevilor prezenți și părinților elevilor pentru sprijinul acordat în buna desfășurare a acestui concurs. La rândul lor, primarul localității și directorul școlii au apreciat munca părintelui paroh, a profesorului de religie și a elevilor, asigurându-i pe toți că dânșii vor susține în continuare toate activitățile legate de ora de religie, dar și de viața religioasă a membrilor parohiei Satchinez.

Comments are closed.