Procesiune cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș – 2018

În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, mii de credincioși din toate părțile țării au venit la Catedrala mitropolitană din Timișoara, pentru a cinsti cum se cuvine, prin rugăciune și evlavie pe ocrotitorul Banatului.

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, programul slujbelor dedicate celui de-ai doilea hram al catedralei mitropolitane au debutat cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Înainte de porni în procesiune cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Părintele Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, în care a prezentat viața ocrotitorului Banatului și a evidențiat trăsăturile admirabile ale Sfântului, care prin râvna sa s-a suit la înălțimile cunoașterii lui Dumnezeu, a devenit ispravnic al tainelor Lui și bărbatul doririlor Duhului, și care cu minunile pe care le-a săvârșit a luminat pământul Banatului.

Procesiunea s-a desfășurat pe traseul Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Splaiul Tudor Vladimirescu – Bulevardul Mihai Viteazu – Bulevardul Regele Ferdinand. La înconjurarea catedralei mitropolitane au luat parte mii de credincioși, mulți tineri și enoriași de la parohiile din urbea de pe Bega, care cu lumânări în mână s-au rugat Sfântului pentru ajutor și luminarea întru cele duhovnicești.

După procesiune, racla cu Sfintele Moaşte a fost deschisă și aşezată  pe soleea din faţa Sfântului Altar, astfel încât credincioșii să aibă posibilitatea să se închine la cinstitele moaște ale Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș. Preoții și credincioșii prezenți s-au închinat Sfântului Iosif, apoi programul a continuat cu slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii.

Sfintele moaşte vor rămâne spre închinare şi cinstire până duminică, 16 septembrie, când, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, acestea vor fi reaşezate în locul obişnuit de închinare, din dreapta naosului catedralei. 

 

Comments are closed.