Proiectele ,,Călătorii de suflet în Banatul de Câmpie”, ediția a IV-a

Proiectele ,,Călătorii de suflet în Banatul de Câmpie” ediția a IV- a și Tradiții gastronimice ostoite  în soba mare” este organizat de Liceul Tehnologic UCECOM ,,Spiru Haret Timișoara, Arhiepiscopia Timisoarei, Parohia Ronaț, Asociatia Seniorilor din Municipiul Timișoara în parteneriat cu Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Național C.D. Loga și Facultatea de Management și Turism Rural,  Casa Corpului Didactic și Inspectoratul Școlar Timiș. Proiectele au fost finanțate de Consiliul Județean Timiș și au ajuns la final pe 25.07.2019 .

                   Proiectele au prilejuit schimburi de experienţă utile în domeniul strategiilor didactice interactive şi promovarea demersurilor didactice inovative de încurajare a acţiunilor care permit asigurarea calităţii în educaţie şi formare profesională prin cercetare având în vedere specializarea elevilor și studentilor în domeniul serviciilor și al turismului . Tineri cu preocupări commune au cunoscut  : tradiţii , obiceiuri şi obiective turistice din Banatul de Câmpie .

 Materialul cules în cadrul  proiectelor s-a materializat  într-un DVD intitulat ,,Jurnal de patrimoniu”  reprezentând locurile vizitate din Banatul de Câmpie și o carte,, Tradiții culinare din  Banatul  de Câmpie  ,,Bunătăți ostoite  în  soba mare”. Cartea conține preparate tradiționale și  secrete din arta gătitului a populatiei din spațiul  bănățean.

Comments are closed.