Proiectul – Sănătatea la un click distanță

Joi, 18 aprilie, în orașul Făget din județul Timiș a avut loc inaugurarea proiectului Sănătatea la un click distanță, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.

La eveniment au fost prezenți, pr. protopop Bujor Păcurar, primarul orașului Făget, directorul spitalului din Făget, personal medical și pacienți. 

Prin acest proiect se pun bazele unei rețele de telemedicină la nivel național, prin care se oferă consultații medicale de specialitate pentru persoanele neasigurate sau aflate în zone lipsite de servicii medicale, precum și persoanelor nedeplasabile.

Tehnologia poate oferi soluţii inovative, sigure, care să reducă distanța dintre pacient și medicul specialist…la „un clik distanță”…cu aceași acuratețe a investigației,  venind în sprijinul medicilor pentru a putea oferi  pacientului  investigații preventive, un diagnostic și un tratament adecvat.

Proiectul propune crearea unui sistem de prevenție, diagnostic și dispensarizare a bolilor cronice prin soluții de telemedicină, care cuprinde o stație centrală/fixă, în Timișoara, unde medicii specialiști recepționează/efectuează consultații și investigații specifice la distanță, în timp real, transmise de la 3 stații periferice/mobile, din zone rurale sau fără acces la servicii medicale specializate,  unde medicul de familie, sau un medic generalist, conectează echipamentul la pacient și prin internet transmite investigația către medicul specialist.

Prima stație periferică, ce a fost inaugurată azi la Făget, a fost dotată cu echipamente dedicate pentru specialitățile cardiologie, boli interne și endocrinologie, achiziționate cu sprijinul financiar al PROFI România.

Până la sfârșitul acestui an vor fi oferite cel puțin 600 de consultații de specialitate gratuite, iar pacienții vor fi persoane beneficiare de diferite forme de ajutor social, vârstnicii, persoane neasigurate și persoane nedeplasabile. 

Acest proiect a fost inițiat de Fundația Filantropia Timișoara, în parteneriat cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis își propune să implementeze proiectul de TELEMEDICINĂ – SĂNĂTATE LA UN CLIC DISTANȚĂ!

Comments are closed.