Răsplată și gratitudine pentru elevii olimpici ai Județului Timiș

Cu prilejul Zilei Învățătorului (5 iunie), Arhiepiscopia Timişoarei și Inspectoratul Școlar al Judeţului Timiş au organizat, în sala festivă a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, un eveniment dedicat recunoștiinței, intitulat „Maratonul inteligenței”, în care elevii olimpici din Judeţul Timiş au fost apreciați și premiați pentru osteneala lor intelectuală.

De aproape 20 de ani, elevii merituoși din Județul Timiș, care au obţinut premii şi menţiuni la nivel internațional și național la olimpiadele şcolare pe discipline, sunt apreciați și răsplătiți. Anul acesta, 140 de elevi, care au obţinut, prin perseverență și multe ore de studiu, locurile I, II, III și mențiuni la olimpiadele naționale și internaționale din anul școlar 2018-2019 au fost elogiați și premiați de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și prof. Aura Danielescu, inspector școlar general.

„Biserica desfășoară activități nu doar în domeniul social, ci și pe plan educațional, fiind prezentă în mijlocul Maratonului inteligenței, arătând, prin aceasta, prețuire, respect și cinstire pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu educațional. Prin acest Maraton al inteligenței se urmărește nu doar recunoașterea meritelor elevilor, ci și stabilirea unor punți de legătură între cei care mâine vor fi viitorul societății românești și, de ce nu, membrii Bisericii Ortodoxe Române”, a menționat Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul.

Cei 24 de elevi olimpici cu premiul I la nivel național au primit suma de 1120 lei, cei cu premiul al II-lea (23 elevi): 910 lei, cei cu premiul al III-lea (26 elevi): 690 lei, iar cei cu mențiune (63 elevi): 480 lei. Cei 4 elevi care au obținut premii la nivel internațional au fost recompensați fiecare cu suma de 1375 lei. De asemenea, nu au fost uitați nici profesorii elevilor, care cu abnegație și măiestrie, i-au coordonat pe treptele superioare ale cunoașterii. Acești au primit sume cuprinse între 300 și 600 de lei. Pe scena laureaților au urcat și elevi cu rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Religie (eleva Anastasia Stănilă de la Colegiul Național Bănățean – locul I; Ana Mingasson de la Școala Gimnazială Nr. 19 – Mențiune; Andreea Vultur de la Liceul „Grigorie Moisil” – Mențiune) și la Olimpiada Națională de Limbi Clasice: Greaca veche (elevul seminarist Răzvan Homeag de la Colegiul Național „Carmen Sylva” – locul III). Valoarea premiilor s-au ridicat la suma de 156.000 lei, bani proveniți de la Consiliul Județean Timiș și Arhiepiscopia Timișoarei.

Premiile decernate în cadrul „Maratonului inteligenței” au avut drept scop de a recunoaşte şi aprecia rezultatele deosebite ale elevilor şi profesorilor timişeni în diferite domenii de învăţământ; de a stimula creativitatea şi pregătirea personală în domenii de maximă importanţă pentru viitorul societății românești; de a populariza rezultatele deosebite, precum şi de a contribui direct sau indirect la dezvoltarea învăţământului timişean. După nume cunoscute ale scenei româneşti ca Dan Puric, Oana Pelea, Marius Manole, Tudor Gheorghe, Florin Piersic, Horaţiu Mălăele şi Nicuale Urs, festivitatea de premiere, organizată în cinstea olimpicilor timișeni, a cuprins și un spectacol de muzică corală, susținut de Corul mixt al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”, precum și momente musical-artistice, realizate de „olimpici pentru olimpici”.

De aproape 20 de ani, elevii merituoși din Județul Timiș, care au obţinut premii şi menţiuni la nivel internațional și național la olimpiadele şcolare pe discipline, sunt apreciați și răsplătiți. Anul acesta, 140 de elevi, care au obţinut, prin perseverență și multe ore de studiu, locurile I, II, III și mențiuni la olimpiadele naționale și internaționale din anul școlar 2018-2019 au fost elogiați și premiați de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, prof. Aura Danielescu, inspector școlar general. Nu au fost uitați nici profesorii elevilor, care cu abnegație și măiestrie, i-au coordonat pe treptele superioare ale cunoașterii.

Cei 24 de elevi olimpici cu premiul I la nivel național au primit suma de 1120 lei, cei cu premiul al II-lea (23 elevi): 910 lei, cei cu premiul al III-lea (26 elevi): 690 lei, iar cei cu mențiune (63 elevi): 480 lei. Cei 4 elevi care au obținut premii la nivel internațional au fost recompensați fiecare cu suma de 1375 lei. De asemenea, profesorii elevilor premiați au primit sume cuprinse între 300 și 600 de lei. Pe scena laureaților au urcat și elevi cu rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Religie (eleva Anastasia Stănilă de la Colegiul Național Bănățean – locul I; Ana Mingasson de la Școala Gimnazială Nr. 19 – Mențiune; Andreea Vultur de la Liceul „Grigorie Moisil” – Mențiune) și la Olimpiada Națională de Limbi Clasice: Greaca veche (elevul seminarist Răzvan Homeag de la Colegiul Național „Carmen Sylva” – locul III). Valoarea premiilor s-au ridicat la suma de 156.000 lei, bani proveniți de la Consiliul Județean Timiș și Arhiepiscopia Timișoarei.

Premiile decernate în cadrul „Maratonului inteligenței” au avut drept scop de a recunoaşte şi aprecia rezultatele deosebite ale elevilor şi profesorilor timişeni în diferite domenii de învăţământ; de a stimula creativitatea şi pregătirea personală în domenii de maximă importanţă pentru viitorul societății românești; de a populariza rezultatele deosebite, precum şi de a contribui direct sau indirect la dezvoltarea învăţământului timişean.

După nume cunoscute ale scenei româneşti ca Dan Puric, Oana Pelea, Marius Manole, Tudor Gheorghe, Florin Piersic, Horaţiu Mălăele şi Nicuale Urs, festivitatea de premiere, organizată în cinstea olimpicilor timișeni, a cuprins și un spectacol de muzică corală, susținut de Corul mixt al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”, precum și momente musical-artistice, realizate de „olimpici pentru olimpici”.

Comments are closed.