Rugăciuni de binecuvântare la început de an școlar la Centrul de Zi pentru Copii ,,Patriarh Miron Cristea” Făget

Zilele acestea la Centru de Zi pentru Copii ,,Patriarh Miron Cristea” din Făget avut loc o ceremonie de deschidere a activităților pentru anul școlar 2017-2018. Aceasta a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preaonoratul Părinte Protopop Bujor Păcurar împreuna cu Pr. Jurj Ioan de la parohia ortodoxă Făget I, Pr. Farcas Cristian de la parohia ortodoxă Făget II și coordonatorul Centrului de Zi Pr. Lacatîș Liviu -Ionuț. De asemenea la ceremonie au luat parte oficialități ale orașului de pe Bega, printre care primarul orașului Făget, domnul Marcel Avram alături de viceprimarul Vasile Sita, directorul Liceului  Teoretic ,,Traian Vuia”, domnul  profesor Victor Birău și directorii adjuncți. ,șefi de instituții, dascăli, copii și părinți.

După oficierea slujbei de Tedeum fiecare invitat a rostit câte un cuvânt în cadrul ceremoniei accentuând totodată rolul educației în formarea micilor școlari precum și importanța prezenței în oraș a unei asemenea instituții cu caracter social.    

La finalul ceremonialului de deschidere au fost împărțite celor 25 de elevi rechizite școlare și bunuri de igienă personală pentru fiecare elev din partea Protopopiatului Făget iar din partea celor două parohii Făget I și Făget II sau primit bunuri de birotică necesare bunului mers al procesului de educație și învățătură al celor 25 de beneficiari.

Misiunea centrului este prevenirea și reducerea abandonului sau eșecului școlar, precum și creșterea performanțelor școlare a elevilor aflați în situații de risc de abandon școlar, stări de fapt datorate situației economice precare a familiei, carențelor de educație sau de instruire a părinților, prin desfășurarea de programe socio-educative și discuții cu părinții pe marginea subiectelor cu dificultate pentru a găsi soluția potrivită problemelor iscate.

În cadrul centrului se desfășoară zilnic activități educative, activități de cunoaștere cu caracter formativ-integrativ, activități recreative și activități pentru formarea autocontrolului, responsabilității autonomiei personale și sociale.

Centrul de zi ,,Patriarh Miron Cristea” al Arhiepiscopiei Timișoarei, susținut de către Consiliul local al orașului Făget, oferă serviciile sale pentru 25 de copii ce provin din familii cu dificultăți de natură socială și economică, iar centru reprezintă pentru ei ,,o a doua casă”. Aceștia se bucură zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formative-integrative, recreative și de socializare. 

Pr. Coordonator, Centrul de Zi pentru Copii,,Patriarh Miron Cristea” Făget – Liviu Ionuț Lacatîș

 

Comments are closed.