S-au încheiat conferințele prepascale de la Timișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului în perioada  1 martie – 29 martie s-a desfășurat la Timișoara ciclul de conferințe prepascale sub genericul: Unitatea credinţei în Duhul Sfânt. Acestea au fost organizate de specializarea Teologie Ortodoxă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest – Timișoara și Asociația Studenților Creștini Ortodocși, Filiala Timișoara. Conferințele prepascale desfășutate în acest s-au circumscris temelor Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

În seara zilei de 29 martie, la Centrul eparhial din Timișoara s-a desfășurat conferința prepascală cu tema „Unitatea de neam şi de credinţă”, susținută de Părintele Mitropolit Ioan.

La acesstă conferință au participat clerici din eparhie, profesori și studenți ai Facultății de Teologie din Timișoara, profesori și studenți ai Universității de Vest din Timișoara, Secția de Istorie, elevi seminariști, dar și numeroși credincioși bănățeni.

Cuvântul Înaltpreasfințitului a adus în atenție contextual istoric al înfăptuirii Marii Uniri de la 1918, personalitățile și preoții implicați în evenimentele desfășurate și contribuția Banatului la acest act major al făuririi Statului și neamului nostru românesc.

La finalul serii duhovnicești, Părintele Mitropolit Ioan s-a rugat împreună cu toți cei prezenți pentru sufletul celor care s-au sacrificat pentru înfăptuirea idealului Marii Uniri.

Conferințele prepascale de la Timișoara s-au derulat din inițiativa specializării Teologie Ortodoxă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest – Timișoara, cu sprijinul Arhiepiscopiei Timișoarei. Fiecare conferință a fost însoțită de imnuri adecvate perioadei Postului Mare, în interpretarea corului Facultății de Litere, Istorie și Teologie.

 

 

 

Comments are closed.