Seară de colinde la parohia Timișoara Viile Fabric

Prima duminică a lunii decembrie a fost una deosebită pentru credincioșii parohiei Timșoara Viile Fabric, întrucât două coruri prestigioase din Timișoara au vestit Nașterea Domnului prin colind.

Astfel, în prima parte a serii, după oficierea slujbei Vecerniei, Corul ”Cantemus Banatum” al Asociației Învățătorilor Bănățeni, condus de domnul profesor pentru învățământul primar Ioan Horvath, cor format din dascăli ostenitori la catedrele școlilor din Banat, s-au făcut nu numai vestitori ai învățăturii celei bune și folositoare pentru generații de tineri, ci și mesageri ai Nașterii Mântuitorului, asemenea păstorilor și îngerilor. Asociația Învățătorilor Bănățeni a luat ființă în anul 1919, ca urmare a unirii Asociației Învățătorilor Timișeni cu alte ”asociații învățătorești” din acele vremuri, având drept scop desfășurarea de activități culturale, ștințifice și metodice menite să păstreze atât calitatea actului educațional cât și identitatea de limbă și neam a poporului român.
În cea de-a doua parte a serii, Corul ”Epifania” din Timișoara, condus de domnul profesor Nicolae Șincari, a încântat auditoriul prezent prin frumusețea colindelor interpretate și atmosfera creată. Corul ”Epifania” este o formație bărbătească, alcătuită din preoți și diaconi din protopopiatele I și II Timișoara, cântăreți bisericești și profesori de religie, înființați în anul 2006. De la înființare, distinsa formație corală a susținut nenumărate concerte, participând la importante festivaluri și concursuri de muzică religioasă, obținând numeroase premii și medalii. De asemenea, au înregistrat două CD-uri conținând atât pricesne și cântări din Sfânta Liturghie, cât și colinde.
Astfel seara de 3 decembrie a.c., va rămâne pentru multă vreme în inima credincioșilor ce au fost prezenți în număr mare la concertul susținut de către cele două prestigioase formații corale, cântând cu toții în final cu multă emoție colindul ”Trei Păstori”, rememorând bucuria păstorilor ce au vestit odinioară iubirea dumnezeiască ce s-a făcut Trup la Bethleemul Iudeii.
A devenit deja o tradiție la parohia Timișoara Viile Fabric, ca în luna decembrie și în duminicile ce preced praznicul Nașterii Domnului să se desfășoare concerte de colinde susținute de de formații corale și grupuri de copii de la parohie și de la școlile din oraș.

Comments are closed.