Sfinţire de Troiţă în parohia Jdioara

În data de 6 octombrie, în duminica a XX – a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a poposit în mijlocul credincioşilor din parohia Jdioara, protopopiatul Lugoj, prilej cu care a sfinţit troiţa din curtea bisericii, închinată eroilor din primul și al doilea Război Mondial. 

La sosire,  ierarhul a fost întâmpinat de primarul comunei Criciova dl.  Cătană Cristian și de către dl. Viceprimar Cesea Ioan, iar în faţa sfântului lăcaş de un sobor de preoţi în frunte cu preaonoratul părinte Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. A urmat oficierea Sfintei Liturghii, la finalul căreia Înaltpreasfinţia Sa a rostit, în faţa credincioşilor prezenţi, un bogat cuvânt de învățătură, legat de minunea învierii din morţi a tânărului văduvei din Nain, .

La rândul său, preotul paroh Vali Petrică Ungar a mulţumit Înaltpreasfinţitului pentru dragostea și grija arătată bisericii din Jdioara și pentru implicarea directă în amplasarea troiţei, domnului primar pentru sprijinul financiar acordat, membrilor consiliului parohial și credincioşilor care au susținut realizarea acestui impresionant monument. 

La final, Inaltpreasfinţitul a oficiat slujba de sfințire a troiței în cadrul căreia i-a pomenit pe toţi eroii din sat, căzuți pe câmpurile de luptă „pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești”.  Apoi, preotul paroh a oferit autorităților locale și consiliului parohial, acte de cinstire în semn de recunoştinţă pentru sprijinul oferit. 

Crucea  – troiţă a fost donată parohiei Jdioara, la sfârșitul anului 2018, de către Ieromonahul Serafim din Sfântul Munte Athos și are o înălțime de 7 m.


Comments are closed.