Sfințirea picturii bisericii din Parohia Mașloc

La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei și Mitropolitu Banatului, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din localitatea timișeană Mașloc, Protopopiatul Timișoara II. Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la finalul căreia a oficiat Slujba de sfințire a picturii bisericii cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, trecută recent printr-un proces de înfrumusețare, prin purtarea de grijă a preotului paroh Ilia-Pătruț Pavlovici și cu sprijinul autorităților locale, dar și a numeroșilor credincioși.

Pentru activitatea pastoral-misionară şi administrativ-gospodărească desfășurată în parohie, Mitropolitul Banatului i-a oferit părintelui paroh un act de cinstire și de aleasă recunoștință, îndemnându-l ca și de acum înainte să sporească în tot lucrul bun, spre slava lui Dumnezeu și a Sfintei Biserici.

La acest moment deosebit din viața comunității au participat reprezentanți ai autorităților locale, dar și un număr mare de credincioși din parohie și din împrejurimi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul bizantin „Sfântul Ioan Damaschinul”, format din studenți teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

După slujba de sfințire, Părintele Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre viața Apostolilor Petru și Pavel, reliefând râvna lor pastorală în  propovăduirea Evangheliei lui Hristos lumii întregi.

Biserica Parohiei Mașloc s-a zidit între anii 2004-2006, fiind târnosită în data de 2 iulie 2006 de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Pictura lăcașului de cult a fost realizată de pictorii Cornel Pașcanu și Marcel Trifa.

Comments are closed.