Simpozion dedicat Marii Uniri la Parohia Giarmata Vii

Parohia Ortodoxă Giarmata Vii – Uberland, vă invită să participați la simpozionul internațional „Contribuții ale Bisericii Ortodoxe Române la desăvârșirea statului național unitar român”, sâmbătă 8 decembrie 2018, începând cu orele 9.00, la Biserica Ortodoxă. Cu acest prilej va avea loc sfințirea Troiței Eroilor Neamului de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, apoi la Căminul Cultural din localitate se vor desfășura lucrările propriu-zise ale simpozionului.

La simpozion vor participa: o delegatie din Republica Moldova, condusa de dl primar Vasile Frunza, o delegatie din Republica Serbia, condusa de preot Juica Cornel, precum și invitați din Bucuresti, Arad, Caras Severin si Timiș.

În cadrul simpozionului international organizat în data de 8 decembrie la Giarmata Vii vor fi organizate mai multe expoziții tematice, între care si expoziția Cercului de pictură pe sticlă „Icoana, fereastră spre cer” având tematica ”SĂRBĂTORI ȘI SFINȚI ÎN TRICOLOR”. Vor fi expuse 36 de lucrări realizate de copii și tineri din Giarmata Vii, sub coordonarea doamnelor Nicoleta Spătar, Veronica Adorian, Monica Suciu si Lăcrimioara Tomiuc. În spatiul expozițional vor fi prezente instituții de prestigiu: Facultatea de Arte și Design din Timișoara, Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Arhivele Naționale Timiș, Arhivele Centrului Eparhial Timișoara, Asociația Publiciștilor Presei Rurale din Banat și Redacția revistei „Vatră nouă” din Giarmata Vii. 

Evenimentul este organizat de PAROHIA ORTODOXĂ GIARMATA VII – UBERLAND cu sprijinul ACADEMIEI ROMÂNE, FILIALA TIMIȘOARA, INSTITUTULUI DE STUDII BANATICE „TITU MAIORESCU” în colaborare cu MITROPOLIA BANATULUI, CONSILIUL JUDEȚEAN TIMIȘ, CONSILIUL LOCAL – PRIMĂRIA GHIRODA, FACULTATEA DE LITERE, ISTORIE ȘI TEOLOGIE DIN TIMIȘOARA, FACULTATEA DE ARTE ȘI DESIGN DIN TIMIȘOARA, LICEUL DE ARTE PLASTICE DIN TIMIȘOARA, MUZEUL SATULUI BĂNĂȚEAN DIN TIMIȘOARA, ASOCIAȚIA PUBLICIȘTILOR PRESEI RURALE DIN BANAT și ȘCOALA GIMNAZIALĂ GHIRODA.

Program Simpozion 8 decembrie 2018

 

 

Comments are closed.