Simpozion național de TeologieÎn zilele de 19-20 mai 2017, se va desfăşura Simpozionul Naţional de Teologie cu tema Icoana vie și iconoclasmul contemporan. Sfinți și sfințenie în iconografia ortodoxă, organizat de Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie (Departamentul de Teologie), în colaborare cu Mitropolia Banatului.

Scopul major al simpozionului constă în explorarea semnificațiilor duhovnicești ale iconografiei ortodoxe, precum și în reliefarea fundamentelor teologice (biblice, dogmatice, și liturgice) ale icoanei creştine. De asemenea, în calitatea ei de materie plină de har” (Sfântul Ioan Damaschin), icoana ortodoxă reprezintă un bun prilej pentru o reflecție teologică cu privire la importanța reperelor duhovnicești în viața omului contemporan. Această reflecție se impune cu atât mai mult cu cât asistăm, astăzi, la multiple încercări de remodelare” a omului din perspectiva ideologiilor de tot felul. Însă omul, această icoană vie care poartă semnătura lui Dumnezeu, nu poate fi reconfigurat după chipul și asemănarea” acestei lumi căzute, pentru că el conține în sine însuși povestea unei continue revelații și a unei sublime încântări, și anume sfințirea noastră. 

Propunerile de lucrări trebuie să conţină numele şi prenumele autorului, titlul academic, afilierea instituţională (dacă este cazul), numărul de telefon, adresa de email, precum şi un scurt abstract (150-200 de cuvinte). Toate aceste date sunt absolut necesare în vederea elaborării broșurii simpozionului. Titlurile comunicărilor trebuie trimise până la data de 10. 05. 2017 la următoarea adresă de email: dlemeni@yahoo.com

Lucrările simpozionului se vor desfăşura la Mănăstirea Timişeni-Şag, lucrări care vor fi publicate la o editură acreditată CNCS. Cazarea şi masa vor fi asigurate de organizatori.

Programul simpozionului va putea fi consultat, în timp util, pe site-ul Mitropoliei Banatului: http://mitropolia-banatului.ro/

Pentru alte detalii, vă rog să ne contactaţi la următorul număr de telefon: 0726159707.

Asigurându-vă de întreaga noastră preţuire, vă aşteptăm cu drag.

 

 

 

Comments are closed.