Slujbă de pomenire a deținuților politici la catedrala din Timișoara

Ziua de 9 martie reprezintă Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 în România. Cu acest prilej, la catedrala mitropolitană din Timișoara a fost oficiată slujba de pomenire a celor care au pătimit în timpul regimului comunist.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului un sobor de preoți și diaconi de la catedrala mitropolitană au săvârșit slujba Parastasului pentru deținuții politici anticomuniști, a eroilor, ostașilor și luptătorilor români, care au avut credința de a-L mărturisi pe Hristos Domnul în perioada ateismului militant din anii 1944-1989.

Au participat la slujbă foști deținuți politici, urmași ai unora dintre aceștia, clerici timișoreni, reprezentanți ai unor asociații din urbe, elevi ai Liceului „Carmen Sylva”, clasele de Teologie, dar și un număr mare de credincioși timișoreni.

La propunerea Patriarhului Daniel, anul 2017 a fost declarat An comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, în ședința de lucru din 28-29 octombrie 2015 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Comments are closed.