Soborul Maicii Domnului, la biserica-monument istoric din Lugoj

Sute de credincioși lugojeni au participat astăzi, la sărbătoarea Soborului Maicii Domnului, la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj de  Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoți.

Din soborul slujitor au făcut parte părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, părintele Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, și preoții slujitori ai parohiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Ion Vidu” al parohiei, condus de prof. Alina Bogoevici. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre semnificațiile duhovnicești ale sărbătorii.

Anul trecut, biserica-monument istoric a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din urbea de pe Timiș a marcat împlinirea a 250 de ani de când episcopul Ioan Gerogevici a sfințit monumentalul lăcaș de cult. Biserica este considerată a fi cea mai însemnată ctitorie românească în stil baroc din Banat.

Comments are closed.