Solidaritate și filantropie la Parohia Timișoara Viile Fabric

Perioada în care ne aflăm exprimă solidaritate și filantropie, întrucât praznicul Nașterii Domnului este unul al iubirii dumnezeiești, Cuvântul făcându-se trup, oferindu-se pe Sine mângâiere și hrană credincioșilor.

În seara zilei de 20 decembrie a.c., o zi care a deschis o nouă etapă în evoluția țării noastre, prin declararea pe data de 20 decembrie 1989, de oraș liber de comunism a Timișoarei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului s-a aflat în mijlocul tinerilor și credincioșilor parohie Viile Fabric, la care s-au adăugat tineri de la grupurile de cateheză din oraș, dimpreună cu părinții însoțitori ale parohiilor: Timișoara Dacia, Timișora Iosefin și Timișoara Fratelia. Întâlnirea de suflet moderată de Părintele Mitropolit a reiterat în contextul anului 2016, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române An omagial al educației religioase a tineretului creștin orthodox, importanța pe care biserica o acordă tinerilor, întrucât societatea contemporană, a cărei paradigmă este într-o continuă schimbare, face ca nevoile tinerilor să fie din ce în ce mai variate.

Tinerii prezenți au rememorat momentele inedite petrecute la București în perioada 1 – 4 septembrie a.c., la întâlnirea tinerilor ortodocși din țările orotodoxe, exprimându-și bucuria comuniunii alături de cei ce împărtășesc aceleași valori și repere morale. Atmosfera a fost întreținută de colindele frumoase românești, cântate de către toți cei prezenți, tineri și vârstnici, căutători ai împărăției lui Dumnezeu.

Preotul paroh Marius Sfercoci a mulțumit Chriarhului pentru seara frumoasă de dialog și rugăciune petrecută, îndemnându-i pe tinerii prezenți să nu-i uite pe cei care prin prisma jetfei lor din decembrie 1989, au dăruit poporului bucuria cuvântului liber rostit cu responsabilitate.

De asemenea, în dumineața aceleiași zile, la parohie a mai avut loc un eveniment social-filantropic, care  de ani buni se desfășoară la această unitate de cult.

Pe lângă masa caldă care se oferă zi de zi celor 54 familii, aproximativ peste 100 de persoane aflate în evidențele parohiale, au fost dăruite și pachete de alimente neperisabile care vin să sporească bucuria praznicului. Comitetul parohial și voluntarii parohiei pe lângă implicarea efectivă, desfășoară și vizite la domiciliu celor care sunt singuri și care pe lângă cele de trebuință materială au nevoie și de suportul emoțional și spiritual.

La efortul constant al credincioșilor, s-a adăugat și darul material făcut de Asociația ”Prologos” din Timișoara, pentru șapte vârstnici singuri din parohia noastră.

De asemenea, de cinci ani de zile, prin grija materială a celor ce trec pragul bisericii, lunar se efectuează vizite la Spitalul ”Louis Țurcanu” – Secția Recuperare Pediatrică, unde se contribuie la cele ce sunt necesare micuților prin donații de materiale igenico-sanitare, hăinuțe și medicamente.

Nu doar în această perioadă se evidențiază ajutorul, ci la parohia Timișoara Viile Fabric există o permanentizare a lui în diferite forme, de la o masă caldă pe zi, la oferirea de îmbrăcăminte și alimente, respectiv ajutoare bănești celor care se confruntă cu lipsuri și neajunsuri.

 

 


 

Comments are closed.