Spectacolul „În drum spre Iași”, la Timișoara

Pe data de 26 noiembrie a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara spectacolul de teatru „În  drum spre Iași”, având ca motto: ROMÂNIA MARE se face cu români mari.  

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la eveniment pr. Zaharia Pereș, consilier cultural, care a evidențiat în cuvântul de debut al spectacolului rolul pe care fiecare român, familie, delegație l-au avut la realizarea Marii Uniri.  Au fost prezenți în sală iubitori de cultură, de teatru, credincioși din parohiile timișorene, dar și studenți ai Facultății de Teologie din Timișoara.  

Spectacolul prezintă două soții de colonei, care discută despre război, despre copiii lor și care primesc în casa lor un general al Armatei Române. La masa se discută despre problema războiului, a mobilizării românilor și de nevoia urgentă de unire. De asemenea, este inclusă și scena în care doi tineri dezbat despre participarea sau nu la război; ce este mai importantă, jerfa sau opera unui om?. Spectacolul a fost plin de replici inedite, care au făcut publicul să guste la superlativ interpretarea de excepție a actorilor. 

Au jucat actorii Ana Calciu/Viorica Vătămanu, Anca Sigartău, Dana Voicu, Tomi Cristin, Silviu Biriș, Bogdan Iacob și Valentin Paraschivu. Textul și regia poartă semnătura Ivonei Boitan, iar scenografia a fost asigurată de Ileana Zirra.

Spectacolul face parte din evenimentele dedicate Marii Uniri pe care Arhiepiscopia Timișoarei le propune timișorenilor în această perioadă. Organizatorul spectacolului a fost Asociația Culturală Zona din București. Proiectul cultural este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. 

 

 

Comments are closed.