Studenții teologi din Timișoara au început noul an universitar

Studenţii de la catedra de Teologie Ortodoxă, din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timișoara, au marcat Luni, 30 Septembrie, deschiderea noului an universitar 2019-2020 cu un moment de rugăciune. Evenimentul a debutat în Paraclisul cu hramul „Învierea Domnului” din incinta reședinței mitropolitane, cu slujba de Te Deum, în prezența  profesorilor și a studenților.

După slujbă, în sala de festivități a Mitropoliei Banatului, Conf. dr. Dana Percec, decanul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, pr. conf. Constantin Jinga, șeful catedrei de teologie și pr. Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, au rostit alocuțiuni despre valoarea și importanța învățământului vocațional, într-o lume asaltată de diverse pseudo-culturi. Cu acest prilej, studenţii din anul I au fost familiarizaţi cu profesorii şi îndrumătorii de an, precum şi cu locaţiile unde se vor desfăşura cursurile, respectiv sediul Universităţii de Vest din Timişoara, din Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4 şi complexul din Calea Bogdăneştilor, nr. 32 A.

Catedra de teologie ortodoxă din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a luat fiinţă în temeiul Convenţiei nr. 2669 din 25 martie 1993, încheiată între Arhiepiscopia Timişoarei şi rectoratul Universităţii de Vest.

Comments are closed.