Tabăra de vară „Sfântul Apostol Andrei” ediția a VI-a, 23-30 iulie 2017

Tabăra creștină „Sfântul Apostol Andrei” ajunsă la cea de-a șasea ediție s-a desfășurat în perioada 23-30 iulie, activitățile recreativ-educative fiind organizate și susținute prin strădania pr. Traian Birăescu de la parohia Lugoj-Dealul Viilor.

Încă de la prima ediție, tabăra de vara de la „bisericuța din deal”, cum e cunoscută de lugojeni, s-a bucurat de un numar considerabil de participanți. De la an la an, aceasta s-a dezvoltat atât în privința numărului celor înscriși cât și prin faptul ca a încercat să aducă în atenția copiilor activități mereu noi. Motivul care a determinat începerea acestui demers a fost intenția părintelui Traian Birăescu de a răsplăti bunăvoința părinților credincioși ai parohiei ce au contribuit la construcția, înfrumusețarea și întreținerea lăcașului de cult. Cu alte cuvinte, cea care a pus la cale această lucrare este dragostea creștinească, dragostea lui Hristos.

Concomitent cu înălțarea bisericii de zid a acestei parohii s-a încercat și edificarea duhovnicească a păstoriților, plecând de la cele mai tinere vlăstare ale ei. Cu toate acestea, copiii participanți sunt veniți din toate colțurile orașului și chiar din localitățile învecinate, nu doar din frumoasa parohie de pe colina Lugojului. Anul acesta, ca o încununare a strădaniilor depuse pentru construcția bisericii (lucrările de zidire a acesteia, precum și pictura fiind finalizate) se adaugă împărtășirea celor peste 130 de copii și tineri participanți, la Sfânta Liturghie ce s-a săvârșit miercuri în biserica cea nouă, aceasta după ce în ziua precedentă s-au spovedit. Astfel se arată că această tabăra îl are ca centru al ei pe Domnul Hristos, ce se împărtășește credincioșilor prin Sfintele Taine și Care i-a adunat pe acești copii în jurul bisericii Sale.

„Ca elemente de noutate, în anul acesta copiii au deprins meșteșugul pirogravurii, iar vineri au pornit într-un pelerinaj la mănăstirile Românești, Luncani și Fârdea. Acest pelerinaj de la sfârșitul taberei este de nelipsit de la toate edițiile ei, dar cu modificarea an de an a traseului. Nădăjduim ca această tabără să rămână scrisă în sufletele tinerilor participanți ca o experiență demnă de amintire, care pe parcursul timpului va aduce roade duhovnicești cuantificate în dragostea față de Dumnezeu și față de Biserica Sa” spus pr. Traian Birăescu.

Comments are closed.