Un parteneriat trainic între Școală și Biserică

Un parteneriat trainic între Școală și Biserică

Continuând o frumoasă colaborare începută cu mai mulți ani în urmă, în cadrul protocolului încheiat între Școala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria” din Timișoara și Parohia Timișoara-Viile Fabric și în acest an, copiii cu rezultate deosebite la învățătură au fost premiați de către parohie.

Astfel, Marți, 18 iunie, la altarul de vară al parohiei, în prezența conducerii Școlii, a catedrei de Religie, precum și a părinților copiilor, un număr de 75 de elevi au fost apreciați, în cadru festiv,  pentru parcursul școlar excepțional, respectiv rezultatele deosebite obținute la învățătură.

Din cei 75 de elevi premiați din ciclul gimnazial, 25 de au obținut media generală 10 (zece) și premiul I, iar 50 au obținut, tot premiul I, cu rezultate foarte bune, premiile oferite constând în bani, cărți și diplome de excelență. Emoțiile generate de momentul rostirii numelor copiilor, precum și de prezentarea lor în fața cadrelor didactice, a colegilor și a părinților lor, au fost mângâiate de aplauzele celor prezenți.

La eveniment au luat parte și doamna prof. Daniela Buzatu, Inspector școlar pentru disciplina Religie – ISJ Timiș, precum și profesorii de Religie, de la școala în cauză: Elena Cazacu, Loredana Melinescu și Constantin Mutașcu. Prof. Daniela Buzatu, pe lângă aprecierile făcute cu privire la rodnica colaborare dintre Școală și Biserică, a transmis și cuvântul de mulțumire al directoarei unității de învățământ, Gica Dumitru, cu privire la îndelungata implicarea a parohiei în activitățile pe care școala le desfășoară, având în vedere și faptul că lunar, de peste 15 ani, se săvârșește Sfânta Liturghie în biserica din incinta școlii. La rândul său, preotul paroh Marius Sfercoci a mulțumit doamnei Inspector școlar pentru prezență și pentru aprecierile făcute, încredințându-i pe cei prezenți că Biserică va fi mereu prezentă în comunitate și că evenimentele educaționale organizate în interesul elevilor și a tinerilor vor continua.

Miercuri, 19 iunie, elevii participanți la întâlnirile educaționale pe care parohia le derulează (Atelierul de creație – pictură pe sticlă și proiectul „Hristos, Împărtășit Copiilor”), însoțiți de părintele dr. Sorin Lungoci, responsabilul biroului catehetic al parohiei, alături de studenți teologi și profesori de Religie, crescuți și formați în parohie, care au rămas aproape de altar, au desfășurat o excursie de o zi la Orșova și pe clisura Dunării.

Astfel, copiii au avut posibilitatea de a vizita Mănăstirea „Sfânta Ana”, așezată pe coama Dealului Moșului din Orșova, ce oferă o panoramă minunată asupra orașului și asupra fluviului Dunării, mănăstire ctitorită de ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru. La orele prânzului, copiii și însoțitorii au luat masa la un restaurant pe faleza Dunării, iar, ulterior, s-au îmbarcat pe un vapor cu care au făcut o croazieră pe Dunăre, timp de trei ore. Bucuria a fost de nedescris, întrucât bătrânul fluviu șerpuiește și delimitează granița României printr-un relief aparte, clisura Dunării, cuprinzând cel mai lung defileu din Europa. Ziua a fost încununată cu vizitarea Mănăstirii „Piatra Scrisă” din Episcopia Caransebeșului.

„Excursia de anul acesta, ca și celelalte din anii anteriori, organizate de parohie în diferite locuri din țară cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, vine ca un semn de recunoștință și apreciere pentru elevii care, timp de un an școlar, au participat în mod frecvent la activitățile educaționale și, dincolo de acest aspect practic, cel mai important este faptul că ei participă în mod curent cu părinții la viața liturgică a parohiei”, a spus părintele paroh Marius Sfercoci.

Comments are closed.