Vernisajul expoziției „Spiritualitatea creștină reflectată în imaginea satului românesc”, ediția I

La Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara a avut loc astăzi, Cocursul de creație plastică cu tema „Spiritualitatea creștină reflectată în imaginea satului românesc”, ediția I.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului la această primă ediție au fost prezente pe simezele Muzeului Catedralei Mitropolitane peste 70 de lucări de artă plastică ale elevilor din județul Timiș.

Moderatorul evenimentului a fost pr. dr. Nichifor Tănase, consilier la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, care a evidențiat valoarea satului românesc pentru tinerii din generația de azi, așa cum s-a reflectat în lucrările lor artistice. La final, împreună cu prof. Veronica Adorian, directorul Liceului de Arte Plastice din Timișoara a oferit diplome laureaților acestei prime ediții.

La eveniment au participat profesori de educație plastică, profesori de religie, precum și elevi din școlile județului Timiș; au participat elevi de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, Liceul Waldorf Timișoara, Școala Gimnazială nr. 18, Școala Gimnazială nr. 6, Școala Gimnazială nr. 1 „Teodor Bucurescu” din Sânnicolau Mare.

 Organizatorii evenimentului sunt Arhiepiscopia Timișoarei, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Liceul de Arte Plastice din Timișoara.

Comments are closed.