Vizita Ambasadorului Republicii Croației în România la Centrul eparhial

Marți, 28 noiembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, l-a primit la Reşedinţa mitropolitană pe Excelenţa Sa, Domnul Davor Vidiš, Ambasadorul Republicii Croației în România. Excelența Sa s-a aflat în Timișoara cu ocazia deschiderii lectoratului de limbă croată în cadrul Universității de Vest.

În cadrul discuțiilor au fost abordate probleme ale comunității croate din Banat; Excelența Sa, arătându-se mulțumit de modul în care etnicii croați stabiliți în Banat conviețuiesc împreună cu celelalte etnii. De altfel, Timișoara este cunoscută ca oraș multicultural, multietnic și pluriconfesional, renumit nu numai datorită interesantelor şi numeroaselor interferenţe culturale, ci și datorită spiritului de conviețuire pașnică și de armonie interconfesională.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a apreciat trainicile legături de prietenie dintre cele două ţări și a exprimat speranța că relațiile bune româno-croate vor contribui la unitatea Europei și la cooperarea reciproc avantajoasă, în plan economic, cultural și religios.

 

 

                       Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei

 

Comments are closed.