Vizita Părintelui Mitropolit Ioan în Parohia Orțișoara

În Duminica a XXI-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului a poposit în mijlocul credincioșilor Parohiei Orțișoara din cadrul Protopopiatului Timișoara I.

Chiriarhul a fost întâmpinat de părintele Protopop Ioan Bude, de pr. paroh Ionuț Mura și de ceilalți preoți invitați din parohiile învecinate. Apoi, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în cadrul căreia mulți credincioși s-au împărtășit de cuvântul Sfintei Scripturi, dar și de Trupul și de Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

Cuvântul de învățătură, pe marginea pericopei evanghelice duminicale, de la Luca VIII, 5-15, a fost rostit de către Părintele Mitropolit Ioan, care a asemănat sămânță cea bună cu holdele de grâu din Banatul nostru frumos.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, împreună cu primarul comunei Orțișoara, dl. Aleodor Gheorghe Sobolu s-a pornit în procesiune spre noua capela destinată înmormântării credincioșilor din comună, unde a avut loc slujba sfințirii capelei de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan.

Parohia Orțișoara este situată în partea de nord a județului Timiș, în Câmpia Vinga, la 24 km de Timișoara. Biserica parohială are hramul „Adormirea Maicii Domnului”, iar comunitatea de credincioși de aici, 400 de familii este păstorită de către părintele Ionuț Mura.

Comments are closed.