Zilele educației ortodoxe, ediția a V-a la Timișoara

29_zilele-educatiei_ortodoxe-2-largeÎn perioada 24-27 septembrie 2016 Școala Gimnazială “Sfântul Antim Ivireanul” a organizat cea de-a V-a ediție a Zilelor Educației Ortodoxe. Evenimentul s-a adresat atât copiilor de grădiniță, elevilor de ciclul primar și gimnazial, cât și cadrelor didactice, părinților/bunicilor.

În prima zi a întâlnirii au participat peste 130 de copii de la 13 unități de învățământ: grădinița și școala ortodoxă, Colegiul Național Bănățean, Colegiul Pedagogic “Carmen Sylva”, Liceul “Grigore Moisil”, Liceul Teoretic “W.Shakespeare”, Școala Gimnazială Nr. 12, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială Nr.18, Școala Gimnazială Nr. 24, Școala Gimnazială Chișoda, Școala Gimnazială Variaș și nu în ultimul rând Colegiul Național “Vasile Goldiș” din Arad.

Elevii s-au înscris la diferite ateliere: Cavaler, Bufnița ARTfel, Natura prin hârtie, ExpoTurn, Jocuri de gândire, și pentru părinți: Școala familiei. Ulterior, copiii de grădiniță și de școală au concurat, pe categorii de vârstă, la competiții sportive: Cărăuș de apă, Adunarea mingilor, Animăluțe în nisip, Întrecere pe scândurele, Ștefetă cu garduri, Hochei pe iarbă și Șofer de bicicletă. Premiile au fost asigurate de Agroland și Asociația Prologos.

În cea de-a doua zi, pe 26 septembrie, Grădinița „Troița” și-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Ioan Evanghelistul prin participarea la Sfânta Liturghie. Iar printr-o frumoasă tradiție prilejuită de Zilele Educației Ortodoxe, copiii grupei mari au primit în dar un costum popular, oferit de Agroland și Asociația Prologos. A fost o zi rezervată jocurilor și activităților pentru copii și familiilor la sediul școlii aflat pe Bd. Liviu Rebreanu nr. 35, Timișoara. Competițiile sportive s-au finalizat cu premierea câștigătorilor și a participanților. Premiile au fost asigurate de aceeași sponsori amintiți. Tot în aceeași zi, a avut loc proiecția filmului documentar “Părintele Ioan Iovan – apostolul iubirii euharistice”, prezentat de monahul Moise Iorgovan, de la Mănăstirea Oașa.

Ultima zi a evenimentului a fost închinată Sfântului Ierarh și Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul Școlii, când elevii școlii, în semn de evlavie au participat la Sfânta Liturghie și au primit în dar o insignă cu Sfântul Antim.

La finalul zilei s-a desfășurat conferința cu tema “Metehnele lui homo valachicus și vindecarea prin Adevăr. Omagiu Sfântului Antim Ivireanul” susținută de părintele profesor dr. Jan Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă – Alba Iulia în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, moment duhovnicesc la care au participat părinți ai elevilor, bunici, dar și un număr mare de credincioși timișoreni.

Evenimentul Zilele Educației Ortodoxe a fost organizat de Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” în parteneriat cu Grădinița “Troița”, Universitate de Vest-Facultatea de Educație Fizică și Sport și Asociația Prologos.

29_zilele-educatiei_ortodoxe-1-large 29_zilele-educatiei_ortodoxe-3-large 29_zilele-educatiei_ortodoxe-4-large 29_zilele-educatiei_ortodoxe-5-large 29_zilele-educatiei_ortodoxe-6-large 29_zilele-educatiei_ortodoxe-7-large

Comments are closed.