Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită de militarii lugojeni

Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă General ,,Ion Dragalina” Lugoj au organizat zilele acestea, în urbea de pe Timiș, o acțiune îndreaptată asupra generațiilor din care fac parte părinții și bunicii noștrii. În acest sens, la inițiativa domnului comandant,  Col. Ion Teca, împreună cu Asociația Militar-Culturală ,,Sfântul Gheorghe” și Clubul Lions ,,Ana Lugojana” au participat la sărbătorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, demarând împreună  o campanie de sprijinire și întrajutorare a persoanelor vârstnice.

În dupămasa zilei de 2 octombrie a fost organizată o acțiune social-filantropică la Căminul de Seniori „Anita Heim”, unde au fost distribuite alimente necesare bunei funcționări a bucătăriei instituției, precum și diferite daruri ce au fost împărțite vârstnicilor. Surpriza a constat într-un program artistic al copiilor de la Ansamblul Focloric ,,Voinicelul”, ce a adus zâmbetul pe fețele gazdelor. Activitatea a luat sfârșit printr-o acțiune de socializare și dialog între oaspeți și bătrânii instituționalizați în acest cămin.

Nu au fost uitați în această zi nici veteranii de război, drept urmare prin intermediul Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Lugoj, reprezentată de dl. Prof. Adrian Șandru au fost vizitati și doi veterani de război, Nicolae Streian și Mihai Molniceanu, precum și o văduvă a unui veteran, d-na Maria Mioc . Toți aceștia au primit daruri simbolice din partea organizatorilor acțiunii.

Comments are closed.