A doua sesiune a examenului de licenţă la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara

       La Centrul eparhial din Timişoara a avut loc, marţi, 11 septembrie 2012, a doua sesiune a examenului de licenţă şi depunerea jurământului de credinţă pentru studenţii  teologi care au urmat cursurile Facultăţii de Litere, Istorie din Timişoara, promoţia  2008-2012.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, evenimentul s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Centrului eparhial în prezenţa comisiei de evaluare, formată din profesori de la catedra de Teologie Ortodoxă în frunte cu pr. conf. dr. Nicolae Morar, coordonatorul comisiei de examinare. În urma examenului de susţinere a lucrării de licenţă,  toţi cei 18 studenţi teologi au fost declaraţi absolvenţi ai cursurilor Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara.

În încheierea evenimentului, în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta Centrului eparhial, a fost oficiată slujba de Te Deum în semn de mulţumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă şi binefacerile revărsate asupra tinerilor teologi şi a profesorilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. După slujbă, toţi absolvenţii au depus jurământul de credinţă faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în faţa lui Dumnezeu că o vor apăra şi propovădui în toată viaţa lor, urmând porunca Mântuitorului Hristos.

La depunerea jurământului, alături de părinţii coordonatori din cadrul secţiei de Teologie a fost prezent şi prodecanul Facultăţii de Istorie, Litere şi Teologie, Lect. univ. dr. Valy Ceia, precum şi pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Comments are closed.