Acţiune de voluntariat la Aşezământul „Sfântul Nicolae“ de la Checea

 Pe parcursul ultimelor două săptămâni mai multe grupuri de tineri cu iniţiativă, din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei sunt prezente la Aşezământul „Sfântul Nicolae“ de la Checea, judeţul Timiş, pentru a da o mână de ajutor la contruirea noului corp de clădire, care va oferi posibilitatea cazării mai multor persoane vârstnice.

 În această săptămână peste 10 clerici de la Centrul eparhial, împreună cu meşteri de pe raza parohiilor păstorite, tineri voluntari din cadrul ASCOR Timişoara şi studenţi de la Facultatea de Teologie din Timişoara participă şi ajută la ridicarea noului edificiu, ce vine să aducă mai mult spaţiu pentru cei care vor ajunge să locuiască la căminul de bătrâni de la Checea.

Cu binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, în anul 2006, la 24 septembrie, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a binecuvântat lucrările de construcţie a căminului de bătrâni, iar după doi ani, la 18 septembrie 2008, a avut loc inaugurarea căminului. Aşezământul „Sfântul Nicolae“ de la Checea are o istorie de peste 13 ani şi care începe să prindă contur, prin aportul întregii Biserici timişene, care se mobilizeză pentru finalizarea unui proiect ce împlineşte o parte din activitatea socială a eparhiei.

În momentul de faţă este finalizată infrastructura şi parterul corpului nou şi se execută zidăria portantă tip poroterm de 30 cm grosime şi armătura pentru stâlpii de la nivelul întâi. Preoţii s-au implicat activ pentru realizarea stâlpilor din fier beton prin legarea etrierilor şi a barelor, au furnizat mortarul de var ciment şi cărămizile din organizarea de şantier. Lucrările sunt atent supravegheate de Comisia Tehnică a Arhiepiscopiei  Timişoarei şi de dirigintele de şantier acreditat, desemnat pentru urmărirea lucrărilor din partea beneficiarului.

 

Comments are closed.