ACŢIUNE PENTRU VIAŢĂ

Viaţa şi dreptul la viaţă sunt valori pe care tinerii studenţi din cadrul A.S.C.O.R. Timişoara le susţin şi promovează. Din acest motiv, luni, 31 mai, începând cu orele 19.00, ei vor aşterne în faţa Catedralei Mitropolitane o cruce de lumânări pentru copiii ucişi prin avort. Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, alături de tinerii din A.S.C.O.R. se va afla şi un sobor de preoţi, iar împreună se va citi rugăciunea Acatistului celor paisprezece mii de Prunci ucişi de Irod.

Prin această acţiune, A.S.C.O.R. doreşte să atragă atenţia asupra gravităţii avortului, atât pentru copilul nenăscut, cât şi pentru însăşi substanţa identităţii femeii, aceea de a aduce pe lume viaţa şi de a fi mamă. Acest demers va celebra şi copilăria, fiind corelat cu ziua de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului.

Statisticile referitoare la rata avortului în ţara noastră arată că în ultimii 20 de ani, peste 20 de milioane de prunci nenăscuţi au fost avortaţi. Prin urmare, România ocupa în 2009 locul 3 în Europa în ceea ce priveşte numărul chiuretajelor, după Marea Britanie şi Franţa. Aceleaşi statistici arată că în Europa, la fiecare 11 secunde are loc un avort.

Leave a Reply