Ajutoare pentru persoanele sinistrate din Serbia

DSC_0166

Stire_Video_Trinitas_TV

 La îndemnul adresat de către Patriarhia Română eparhiilor din ţară, la Timişoara, s-au organizat în această săptămână transporturi umanitare pentru ajutorarea persoanelor sinistrate din Republica Serbia.

Cu binecuvântarea IPS Nicolae şi cu purtarea de grijă a PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, eparhia noastră s-a implicat activ în distribuirea de ajutoare fraţilor sârbi greu încercaţi din cauza inundaţiilor catastrofale abătute asupra mai multor localităţi. Pentru eficientizarea acţiunii s-a ţinut cont de recomandările Excelenței Sale Domnul Lazar Manojlovici, consulul general al Repubilicii Serbia la Timișoara şi al Preacucernicului Părinte Marinco Marcov, vicar eparhial la Episcopia Ortodoxă Sârbă din Timișoara, privind gama de produse ce pot fi colectate.

De asemenea, în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial s-a hotărât organizarea unei colecte în bani la parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, punându-se la dispoziția Centrelor eparhiale din țară un cont pentru transmiterea donațiilor.   Astfel, în perioada 30 mai – 10 iunie a.c. în acest cont a fost colectată suma totală de 93.561 lei, provenind de la Arhiepiscopia Timişoarei, Arhiepiscopia Iaşilor, Episcopia Tulcii şi Episcopia Severinului. Convoiului umanitar s-au alăturat şi ajutoarele provenite de la Episcopia Caransebeşului şi de la Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara.

Pentru sinistrații din Serbia au fost achiziționate produse în valoare de 66.324 lei constând din saltele, pături, prosoape, scutece de copii, produse de igienă etc. Aceste ajutoare au fost transportate în localitatea Paracin din Republica Serbia, în conformitate cu adresa Patriarhiei Sârbe.

În cursul zilei de mâine va mai fi organizat un transport de alimente în valoare de 27.237 lei, ce va fi distribuit parohiilor din cuprinsul Eparhiei de Šabac.

DSC_0027 DSC_0070 DSC_0079 DSC_0090 DSC_0120 DSC_0139 DSC_0148 DSC_0151 DSC_0179 DSC_0186 DSC_0187 DSC_0189 DSC_0190 DSC_0192 DSC_0200

Comments are closed.