Atelier de lucru în cadrul proiectului FORTE la Timişoara

Astăzi, 2 aprilie, la Centrul eparhial din Timişoara a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului FORTE- Formare trainică pentru parteneriat social. Atelierul de lucru a întrunit o parte din membri ai Pactului teritorial pentru ocparea Forţei de Muncă şi Incluziune Socială al Regiunii Vest. Dintre aceştia amintim, Prefectura Jud. Timiş, Primăria Timişoara, Agenţia Judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă Timiş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Penitenciarul Timişoara, Universitatea de vest Timişoara, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Organizaţia „Salvaţi copiii” Timişoara, şamd. Totodată au participat şi reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Timişoarei, Arhiepiscopiei Aradului, Episcopiei Caransebeşului şi a Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Întâlnirea a fost prezidată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a adresat în deschiderea lucrărilor un cuvânt referitor la importanţa unei implicări comune a tuturor factorilor de decizie din domeniul social, pentru o mai bună şi eficientă reuşită.

În continuare, a avut loc prezentarea proiectului FORTE în Arhiepiscopia Timişoarei, precum şi strategia de dezvoltare a eparhiei pentru perioada 2013-2015. Totodată, a fost prezentat Centrul Naţional de Formare Continuă „ Dumitru Stăniloae” şi oferta de training, dar şi Centrul de Resurse „ Anastasis” al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este implementat de către Federaţia Filantropia, în parteneriat cu Patriarhia Română, IFI (Instituto de Formacion Integral) şi Global Commercium, fiind finanţat prin Fondul Social European POSDRU  2007-2013.

Comments are closed.