Au început conferinţele preoţeşti de toamnă în Arhiepiscopia Timişoarei

          Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, luni, 15 octombrie au debutat conferinţele preoţeşti de toamnă în Arhiepiscopia Timişoarei. Prima conferinţă s-a desfăşurat în sala de festivităţi a sediului Protopopiatul Timişoara I, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

La întâlnire a fost prezent Arhid. Cristian Constantin, consilier economic la Centrul eparhial, moderatorul discuţiilor şi părintele protopop Ioan Bude de la acest protopopiat.

În conformitate cu prevederile Sfântului Sinod această conferinţă, a doua din acest an, tratează tema „Lucrarea pastorală a Bisericii şi a slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor”.

Conferinţa a fost precedată de obişnuitul Te-Deum, oficat în biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” a parohiei Timişoara-Iosefin, în cadrul căruia preotul Ovidiu Cucec, de la parohia Utvin, a rostit predica la Duminica a 23-a după Rusalii.

Referatul conferinţei a fost susţinut de către pr. Emanoil Petrulescu de la Parohia Freidorf din Timişoara. În cadrul acestuia a fost prezentată problema suferinţei din punct de vedere creştin, iar în mod special, pastoraţia muribunzilor, un subiect delicat adus în atenţia preoţilor pentru dezbatere.  În partea a doua a conferinţei a fost analizată colaborarea dintre preot şi profesorul de religie, precum şi alte probleme administrative.

Conferinţele vor continua în zilele următoare şi în celelalte protopopiate după cum urmează:  Protopopiatul Timişoara II: 16 octombrie, Protopopiatul Sânnicolau Mare: 17 octombrie, Protopopiatul Făget: 18 octombrie, Protopopiatul Lugoj: 19 octombrie şi Protopopiatul Deta în data de  23 octombrie.

Comments are closed.