Binecuvântare pentru brutăria Asociaţiei „Pâinea vieţii” din Timişoara.

Stire TrinitasTv

 Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a oficiat astăzi, 26 martie, slujba de binecuvântare a brutăriei Asociaţiei „Pâinea vieţii” din Timişoara. La eveniment au luat parte Eugen Dogariu, prefectul Judeţului Timiş, Ioan Băla, directorul Penitenciarului din Timişoara, consilieri de la Centrul eparhial din Timişoara şi reprezentanţi din partea Asociaţiei
„Pâinea vieţii”.

 

Noua brutărie din oraşul de pe Bega a luat fiinţă în cadrul proiectului „Strategia de ocupare şi calificare prin învăţare şi activităţi pentru libertate”, demarat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Patriarhia Română şi Federaţia Filantropia. Proiectul a fost susţinut financiar de Uniunea europeană prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Scopul proiectului este diminuarea inegalităţii de şanse a deţinuţilor şi foştilor deţinuţi în tranziţia de la penitenciar la viaţa socială şi de muncă.

În cadrul brutăriei îşi vor derula activitatea persoane ce au urmat cursuri de calificare ca brutari şi patiseri în timpul în care au fost privaţi de libertate. În acest sens, se doreşte intergarea pe piaţa muncii a foştilor deţinuţi, ce doresc să îşi asume un angajament real în viaţa socială şi totodată, care speră la o nouă şansă din partea comunităţii din care fac parte.

Comments are closed.