Biserica încurajează performanţele elevilor

      Mitropolia Banatului şi Fundaţia culturală Artmedia din Timişoara continuă şi în acest an proiectul de sprijinire a elevilor cu rezultate şcolare excepţionale prin organizarea la 29 mai, a.c., în oraşul de pe Bega, a  celei de a VI-a ediţii de premiere a olimpicilor din judeţul Timiş. Pe lângă darurile în bani şi cărţi religioase, olimpicii vor avea parte şi de un spectacol special, ce va avea loc începând de la ora 17:00, la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara. Este vorba de un one man show, ce îl are ca protagonist pe actorul Zoltan Lovas de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Comedia „America, America”, este regizată de Liliana Didilescu după Aldo Nicolai şi a ajuns la cea de a 526-a reprezentaţie. În cadrul conferinţei de presă ce a avut loc marţi, 15 mai, la Timişoara, a fost prezentat întregul program dedicat elevilor timişoreni, ce se va desfăşura la finele acestei luni. La conferinţă a participat din partea Mitropoliei Banatului, pr Zaharia Pereş, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Elena Boldea, inspector în cadrul ISJT. Cu acest prilej, Doina Popa, preşedinta Fundaţiei culturale Art Media  a precizat că fiecare dintre olimpicii premiaţi va primi 300 de lei, cărţi şi o diplomă. Totodată, Elena Boldea a arătat că selecţia celor 50 de elevi a fost dificilă, întrucât peste 160 de elevi din Timiş au obţinut premii la olimpiadele naţionale. „ Nu a fost o misiune uşoară, toţi sunt copii care au atins performanţe şcolare deosebite, am încercat ca în această selecţie să fie reprezentate toate disciplinele şcolare ”, a menţionat Elena Boldea.

Biserica promovează adevăratele valori

Acţiunile caritabile şi spectacolele de binefacere organizate de Mitropolia Banatului împreună cu Fundaţia Artmedia au ajuns o tradiţie în oraşul de pe Bega, întrucât an de an, au loc importante evenimente de susţinere şi promovare a valorilor timişene. Cea mai recentă acţiune desfăşurată de cele două instituţii este Campania de ajutorare a copiilor bolnavi de leucemie de la Spitalul “L. Ţurcanu” din Timişoara, în cadrul căreia s-a reuşit achiziţionarea unui aparat de stocare în azot lichid a celulelor stem, în valoare de 14.200 Euro.

„De-a lungul timpului Biserica şi-a îndreptat atenţia nu doar spre cei aflaţi în suferinţă, ci şi spre cei merituoşi, spre cei talentaţi, oferind burse şi premii celor care au reuşit cu ajutorul lui Dumnezeu să facă performanţă în diverse domenii de activitate. În acest context, este deja o tradiţie să îi premiem pe laureaţii olimpici şi cred că, încurajându-i şi răsplătindu-le după putinţă strădaniile, îi motivăm pe cât mai mulţi elevi să urmeze această cale a performanţei. Aşa începe buna schimbare a lucrurilor, prin susţinerea şi promovarea adevăratelor valori ce vor aduce cinste Bisericii şi societăţii” , a declarat pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei

Comments are closed.