Campania „Inimă bună” la Timişoara

De 22 de ani, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany organizează în oraşul de pe Bega, împreună cu mai multe instituţii timişorene campania de strângere de fonduri intitulată „Inimă bună”. În acest an, campania „Inimă bună” a debutat marţi, 4 decembrie, la biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” a parohiei Timişoara-Iosefin, cu întâlnirea tinerilor voluntari, împărţirea lor pe echipe şi stabilirea programului pentru cele trei zile dedicate strângerii de fonduri, respectiv 4, 5 şi 6 decembrie. În această perioadă, timişorenii cu inimă bună se vor putea alătura acestei acţiuni umanitare, prin donaţii în bani cu ajutorul voluntarilor întâlniţi în principalele zone ale oraşului, dar şi prin urnele amplasate în instituţiile, bisericile şi marile centre comerciale din Timişoara, între care se numără şi Catedrala mitropolitană.

„Acest parteneriat s-a dezvoltat dintru început prin adăugarea din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a 14 locaţii pentru aşezarea urnelor de colectare a donaţiilor. Practic, sunt urne aşezate în Catedrala mitropolitană şi în 13 parohii din Timişoara şi din întreg cuprinsul eparhiei. Dincolo de aceasta, contribuţia Bisericii vine şi din faptul că elevii de la clasa teologică din cadrul Liceului „Carmen Sylva” din Timişoara sunt voluntari activi în fiecare an. Totodată, Înalt Preasfinţitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a ţinut ca în fiecare an să adreseze un mesaj credincioşilor, pe care preoţii îl citesc după terminarea Sfintei Liturghii, ca îndemn şi motivare a acţiunii noastre anuale”, a precizat pr. consilier Cristian Pavel, de la Sectorul Social al eparhiei.

Voluntarii sunt uşor de identificat, având ca semne distinctive pelerine roşii, cutii roşii sigilate, ecusoane şi pălării roşii. La finalul fiecărei campanii de strângere de fonduri se organizează pentru voluntari un eveniment special, în cadrul căruia aceştia sunt premiaţi cu diplome şi premii.

Anual aproximativ 200 de copii cu HIV/SIDA sau proveniti din familii dezavantajate sunt sprijiniti cu ajutoare materiale din fondurile colectate prin programul „Inimă Bună”, demarat de Fundaţia Bethany în parteneriat cu Mitropolia Banatului, Departamentul de Asistenţă Socială al Facultăţii de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universitatii de Vest şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, prin Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Timişoara, Colegiul Tehnic de Vest, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Timişoara şi Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara.

Anul trecut, din banii colectaţi în cadrul campaniei, s-au achiziţionat produse igienico-sanitare, jucării, alimente, pentru 100 copii aflaţi în evidenţa Fundaţiei Serviciilor Sociale “Bethany” şi îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente, dulciuri, băuturi răcoritoare, produse igienico-sanitare şi medicamente  pentru 55 de tineri seropozitivi, aflaţi în evidenţa Mitropoliei Banatului.

Comments are closed.