Campania „Inimă bună” la final

Campania umanitară de strângere de fonduri intitulată „Inimă bună” desfăşurată zilele acestea la Timişoara a ajuns la final. Timp de trei zile, voluntarii campaniei, studenţi şi elevi îmbrăcaţi în pelerine roşii, au colindat marile centre comerciale din oraşul de pe Bega, pentru a-i sensibiliza pe timişoreni să sprijine prin donaţii în bani copii nevoiaşi, aflaţi în atenţia serviciilor sociale. Pentru a răsplăti munca celor peste 60 de voluntari participanţi, organizatorii campaniei, au pregătit luni, 10 decembrie, la Timişoara, un eveniment special, în cadrul căruia aceştia au fost premiaţi cu diplome şi cadouri. Delegatul Arhiepiscopiei Timişoarei la eveniment a fost pr. consilier Cristian Pavel, de la sectorul de asistenţă socială a  eparhiei.

Anual, aproximativ 200 de copii cu HIV/SIDA sau proveniţi din familii dezavantajate sunt sprijiniţi cu ajutoare materiale din fondurile colectate prin programul “Inimă bună”, demarat de Fundaţia Bethany în parteneriat cu Mitropolia Banatului, Departamentul de Asistenţă Socială al Facultăţii de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, prin Grupul Şcolar de Industrie Alimentară Timişoara, Colegiul Tehnic de Vest, Colegiul Tehnic “Ion Mincu” Timişoara şi Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara.

Anul trecut, din banii colectaţi în cadrul campaniei s-au achiziţionat produse igienico-sanitare, jucării, alimente pentru 100 de copii aflaţi în evidenţa Fundaţiei Serviciilor Sociale “Bethany” şi îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente, dulciuri, băuturi răcoritoare, produse igienico-sanitare şi medicamen-te pentru 55 de tineri seropozitivi, aflaţi în evidenţa Mitropoliei Banatului.

Comments are closed.