Centrul Educaţional “Patriarh Miron Cristea” din Faget

Incepand cu data de 14.12. 2011, copii – beneficiari ai Centrul  Educational “Patriarh Miron Cristea” din Faget au pornit la colindat, vestind Nasterea Domnului in diferite locatii.

            In data de 15 decembrie au participat la Festivalul National de colinde si obiceiuri de Craciun “Colindam Domnului Bunu” – editia a X,  unde au prezentat obiceiuri si traditii din zona Fagetului (alai colindatori, ritmuri dube, jocul cerbului si urari de anul nou).

Ziua de 19 decembrie a fost alocata colindului prin institutiile timisorene; astfel:

– la orele diminetii am colindat postul de radio Timisoara si T.V. Timisoara (T.V.R.-ul) unde copii au fost primiti cu bratele deschise, acestia sustinand un program de colinde in direct pe postul radio oferind, apoi si un minispectacol de datini si obiceiuri din zona Fagetului, pentru cateva emisiuni viitoare, atat la radio cat si la televiziune. Copii au fost recompensati si in pachete de dulciuri de catre colectivele celor doua institutii De asemenea , am mai colindat si redactia ziarului Renasterea Banateana.

Obiectivul principal din programul copiilor – beneficiari ai Centrului Educational “Patriarh Miron Cristea” Faget, a fost Colindul la Mitropolia Banatului, in special al Prea Sfintitului Paisie Lugojanul.
Pe inserat ceata noastra de colindatori (copii – beneficiari ai Centrului impreuna cu instructorul de dansuri populare, echipa de specialisti ai Centrului, si doi instrumentisti au participat la Concursul de colinde “Se naste o stea” la Centrul de afaceri din Timisoara. Pentru a putea participa la acest concurs copii au praticipat la faza locala in data de 14. Dec. ,castingand-o detaşat.

La faza judeteana a acestui concurs dintre cei 11grupuri de participant din 11 localitati ale judetului, copii centrului Educational “Patriarh Miron Cristea” Faget au castigat  premiul “Steaua concursului de colinde 2011” reprezentand marele premiu al concursului.
Ca o recompensa la stradania lor, am fost la Mall cu copii, unde au vizitat locul de joaca special amenajat pentru copii şi au mâncat la unul dintre fast-food-urile Mallului.
In ziua de 20. 12.2011 in Sala de festivitati a Liceului Teoretic “Train Vuia” din Faget a avut loc serbarea de Craciun  a copiilor din Centrul Educational “Patriarh Miron Cristea” din Faget. La aceasta serbare au participat invatatorii, profesorii, parintii si colegii mai mari (acestia sustinand la randul lor un miniprogram de colinde).

Copii au sustinut si ei programul cu care au castigat concursul  de colinde “Se naste o Stea” si s-au intalnit cu Mos Craciun, care a venit cu tolba plina de cadouri “pentru copii cuminti”.

Ca o incheiere si binecuvantare a serbarii si a copiilor a tinut o mica cuvantare preotul paroh la parohiei ortodoxe Faget 1: Jurj Ioan.

In data de 21 decembrie, impreuna cu beneficiarii si specialistii centrului educational “Sfantul Nicolae” din Lugoj, am organizat colidul la Complexul de batrani “Sfantul Nicolae” din Lugoj unde cei mici i-au incantat cu colinde si datini populare de Craciun  pe cei in varsta.
In ziua de 23 decembrie ceata de colindatori ai Centrului Educational “Patriarh Miron Cristea” Faget vor colinda institutiile din Faget.

Comments are closed.