Colindători la Catedrala mitropolitană din Timişoara

Stire video-TrinitasTv

Astăzi la Catedrala mitropolitană din Timişoara, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, s-a desfăşurat un concert  de colinde, ce a avut ca protagonişti mai multe grupuri de copii. Un invitat special al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost corul de copii „Brădăţelul” din Şieu, judeţul Maramureş, care a susţinut un recital de colinde tradiţionale, fiind însoţiţi de pr. George Daniel Magdău şi prof. Maria Man.

Îmbrăcaţi în straie populare şi pregătiţi cu un repertoriu bogat, cei mici au adus bucurie şi lumină în sufletele clericilor şi credincioşilor prezenţi, împărtăşindu-le câteva dintre cele mai reprezentative colinde din bogata zestre a Maramureşului.

Alături de colindătorii maramureşeni, au susţinut recitaluri şi copiii de la Centrele  de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Cei peste 150 de copii de la centrele îngrijire şi asistenţă din judeţul Timiş, împreună cu preoţii şi coordonatorii lor au dat curs şi în acest an invitaţiei Arhiepiscopiei Timişoarei de a concerta la Catedrala mitropolitană, evenimentul devenind o frumoasă tradiţie în oraşul de pe Bega.

La eveniment au luat parte Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, Emilia Milutinovici, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, consilieri de la Centrul eparhial, clerici de la Catedrala mitropolitană, precum şi un număr mare de timişoreni.

În final, Ierarhul a transmis micilor colindători şi însoţitorilor lor felicitările şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum şi aprecierile întregii audienţe, dar şi invitaţia de a reveni şi cu alte ocazii în mijlocul clericilor şi credincioşilor din Timişoara. Toţi colindătorii au primit din partea Arhiepiscopiei Timişoarei mici daruri, în semn de apreciere şi drept răsplată pentru frumoasele interpretări.

Programul concertelor de colinde va continua zilele acestea în Arhiepiscopia Timişoarei cu o serie de manifestări organizate de mai multe parohii şi instituţii din judeţul Timiş, ce vor culmina cu tradiţionalul alai al colindătorilor din data de 20 noiembrie.

Comments are closed.