Pelerinaj de Florii la Timişoara

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, Centrul eparhial, în colaborare cu parohiile timişorene şi preoţii din cuprinsul eparhiei, a organizat astăzi tradiţionala „Procesiune a Floriilor”.

La pelerinajul din ajunul praznicului “ Intrării Domnului în Ierusalim”, au participat clerici şi credincioşi din întreg oraşul de pe Bega. Cu icoane, flori şi stâlpări salcie în mâini, aceştia, împărţiţi în trei grupuri distincte, s-au îndreptat în procesiune, cântând imne de laudă şi pricesne, de la bisericile parohiale centrale spre Catedrala mitropolitană, unde au fost întâmpinaţi de Preasfinţitul Paise Lugojanul.

În continuare, cei prezenţi au participat la slujba Vecerniei Mari cu Litie, oficiată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, înconjurat de un sobor impresionant de preoţi şi diaconi. În timpul slujbei, credincioşii au avut bucuria de a se închina raclei cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul Banatului.

Pelerinajul de Florii, organizat în ajunul marelui praznic al “ Intrării Domnului în Ierusalim”, reprezintă pentru toţi credincioşii un act de cinstire a jertfei Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Prin participarea la pelerinaj, Îl însoţiml tainic pe drumul patimilor Sale mântuitoare. Participarea la procesiunile cu icoanele făcatoare de minuni, moşstele sfinţilor, la pelerinajele organizate de Sfânta noastră Biserică, ne descoperă aceasta binecuvantata stare a pelerinului, un vesnic căutator al lui Dumnezeu şi trăitor al spiritualităţii crestine. Totodată, pelerinajul îi adună într-o impreună lucrare pe credincioşi, pe calea slujirii Mântuitorului, a sfinţirii vieţii şi a desăvârşirii.

Comments are closed.