Concert coral la Catedrala mitropolitană din Timişoara

Stire video-TrinitasTv

 În seara zilei de 1 decembrie, la Catedrala mitropolitană din Timişoara, după Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, a avut loc un concert de colinde, susţinut de trei formaţii corale din cadrul eparhiei. Evenimentul, prilejuit de Ziua Naţională a României, a adus în faţa credincioşilor timişoreni Corul Facultăţii de Teologie din Timişoara, grupul coral “Theoforos” al Arhiepiscopiei Timişoarei şi grupul coral de copii al parohiei din Belinţ, protopopiatul Lugoj.

Aceştia au interpretat o serie de colinde şi cântece naţionale, în prezenţa a zeci de timişoreni, veniţi cu bucurie la concertul ce deschide programul evenimentelor culturale închinate praznicului Naşterii Domnului în oraşul de pe Bega.

Alături de credincioşi, a participat la concert şi Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, însoţit de clerici ai Catedralei mitropolitane şi consilieri de la Centrul eparhial.

În perioada 7-11 decembrie, la invitaţia Institutul Cultural Român de la Lisabona, grupul coral “Theoforos” al Arhiepiscopiei Timişoarei va susţine concerte de colinde în patru oraşe portugheze, Lisabona, Santarém, Setúbal şi Lagos.

Repertoriul propus de corul Theoforos va cuprinde colinde româneşti populare şi creaţii ale compozitorilor români Tiberiu Brediceanu, Gheorghe Danga, Timotei Popovici, Nicolae Ursu sau Gheorghe Cucu, dar şi străini precum Gianni Malatesta şi Mykola Leontovych.Turneul în Portugalia al corului Theoforos este organizat de ICR Lisabona în colaborare cu Ambasada României la Lisabona şi Parohia Ortodoxă Română din Portugalia.

Comments are closed.