Concursul judeţean „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”

La Catedrala mitropolitană din Timişoara s-a desfăşurat astăzi festivitatea de premiere a elevilor participanţi la consursul judeţean “Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”.  Evenimentul a reunit elevi din grupele de cateheză din clasele a II-a şi a IV-a, preoţi şi profesori de la mai multe şcoli şi parohii timişene. Cu acest prilej, cei mici şi-au prezentat lucrările  realizate în cadrul întâlnirilor de cateheză de la biserică, sub îndrumarea profesorilor de religie şi a preoţilor. În confecţionarea acestora, elevii au trebuit să ţină cont de tema concursului, sărbătoarea Naşterii Domnului, iar în ce priveşte tehnica de realizare, aceştia au avut o paletă largă de opţiuni, de la desen în creion şi acuarelă, la colaj şi modelaj.

Prezent la eveniment, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a transmis tuturor participanţilor binecuvântarea şi felicitărle Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum şi îndemnul de a participa cu acelaşi entuziasm şi interes şi la ediţiile viitoare ale  concursului.

În încheiere, grupul coral al clasei de Teologie de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara, condus de prof. Nicolae Şincari, a susţinut un recital de colinde pentru cei mici, iar apoi, premianţii concursului au primit daruri constând în iconiţe, cărţi de rugăciune şi cărţi pentru copii.

Concursul a fost organizat de  Arhiepiscopia Timişoarei,  la iniţiativa cercului metodic de la Sânnicolau Mare, coordonat de prof. Dana Ruscu.

Comments are closed.