Concursul judeţean „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”

În cadrul şedinţei Permanenţei Consiliului Eparhial din 19 noiembrie a.c. s-a aprobat organizarea concursului judeţean „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”, iniţiativa cercului metodic de la Sânnicolau Mare, coordonat de prof. Dana Ruscu. Acest concurs se adresează copiilor din grupele de cateheză din clasa a II-a şi a IV-a, sub îndrumarea preoţilor şi a profesorilor de religie.

Concursul constă în completarea formularului de concurs, sub supravegherea şi îndrumarea preotului şi a profesorului (profesorilor) de religie. În cadrul aceleiaşi activităţi, sau în altă zi din săptămâna respectivă (rămâne la alegerea organizatorilor), copiii vor  realiza o lucrare colectivă în concordanţă cu tema concursului. Această lucrare (ex: felicitare, planşă desenată, planşă pictată, portofoliu etc.) poate fi realizată prin orice mijloace artistico-plastice de creaţie.

Înscrierea copiilor în concurs va fi realizată de către preoţii coordonatori ai grupelor de cateheză, sprijiniţi de profesorii de religie, în perioada 20.XI.2013 – 04.XII.2013.

Conform graficului stabilit în conceptul concursului, etapa locală a concursului se va desfăşura la nivel de parohie şi şcoală în perioada 9-12 decembrie, urmând ca în data de 19 decembrie să fie organizat un eveniment festiv la Centrul eparhial la care să fie prezentate lucrările colective alcătuite de fiecare grup catehetic, unele lucrări putând fi expuse în pridvorul catedralei.

Acest demers îşi propune ca, în preajma Slăvitului Praznic al Naşterii Domnului, împletindu-se cu participarea la Sfintele Slujbe, cu colindatul, cu scenetele religioase şi cu serbările specifice acestei perioade, să aducă în sufletele copiilor trăirea autentic creştină a acestei sărbători şi bucuria luminatei Naşteri a Pruncului Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii.

Comments are closed.