Concursul naţional de miniproiecte de educaţie social-filantropică „Copilul învaţă iubirea lui Hristos” în eparhia Timişoarei

        Urmare Hotărârii Sfântului Sinod nr. 8712/2011, privind organizarea Concursului naţional de miniproiecte de educaţie social-filantropică „Copilul învaţă iubirea lui Hristos”, de către Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Teologic-Educaţional al Patriarhiei, Vă aducem la cunoştinţă că acesta s-a desfăşurat şi în eparhia noastră prin intermediul Biroul eparhial de catehizare a tineretului.
În acest sens, menţionăm că perioadă de desfăşurare a concursului a cuprins intervalul 27 februarie – 7 aprilie a.c. Au participat la concurs un număr de 30 de parohii, dezvoltându-se un număr similar de proiecte.

          Reprezentative au fost considerate primele trei proiecte câştigătoare:

Locul I – „Suntem alături de voi din dragoste creştină” al parohiei Nerău;

Locul II – „Dar din dar se face rai” al parohiei Giarmata Vii;

Locul III – „Dăruind vei dobândi” al parohiei Giroc.

Alături de aceste proiecte desemnate câştigătoare au mai fost evidenţiate proiectele parohiilor: Făget I, Bacova, Saravale, Bazoşu Nou şi Liebling.

Numărul de copii participanţi a fost de 362. În ce priveşte valoarea totală a proiectelor, aceasta s-a ridicat la suma de 9.295 lei, din care s-au achiziţionat alimente, îmbrăcăminte şi lemne de foc. Beneficiarii acestor proiecte au fost: 207 copii, 126 bătrâni, 49 familii sărace, 3 persoane cu handicap locomotor.

Întrucât la etapa eparhială a concursului a fost desemnată câştigătoare parohia Nerău din protopopiatul Sânnicolau Mare, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din data de 21 mai, eparhia noastră va fi reprezentată de preotul Cezar Călin Cojocaru şi de eleva Alexandra Danci.

Comments are closed.