Conferinţă preoţească în protopopiatul Timişoara II

 Miercuri, 16 octombrie în Arhiepiscopia Timişoarei s-a desfăşurat conferinţa preoţească de toamnă, dedicată clericilor din  protopopiatul Timişoara II. După oficierea obişnuitei slujbe de Te Deum, în biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” a parohiei Timişoara-Iosefin, evenimentul a continuat în sala de festivităţi a protopopiatului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, din partea Centrului eparhial, la întâlnire a fost prezent pr. Sorin Lungoci, consilier eparhial.

Conferinţele de toamnă din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei se vor încheia joi, 17 octombrie cu întâlnirea preoţilor din cadrul protopopiatului Făget.

Conferinţele preoţeşti sunt organizate semestrial în Arhiepiscopia Timişoarei, primăvara şi toamna. În cadrul acestora sunt dezbătute o serie de aspecte ce vizează activitatea pastoral-misionară şi administrativă a clericilor din protopopiatele eparhiei, precum şi probleme concrete din viaţa parohiilor.

Comments are closed.