Conferinţă prepascală la Timişoara

Joi, 25 aprilie,de la ora 18:00, a avut loc o nouă întâlnire a studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, în cadrul seriei de conferinţe prepascale, derulate sub genericul  „ Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai Bisericii”.

 Evenimentul s-a desfăşurat în Amfiteatrul “ Gheorghe Tohăneanu” al Universităţii de Vest din Timişoara, în prezenţa profesorilor şi studenţilor de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, precum şi a numeroşi clerici şi credincioşi timişoreni.

Invitatul serii de dialog duhovnicesc a fost pr. conf. dr. Mihai Săsăujan de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, care a vorbit tinerilor timişoreni despre „Sfântul împărat Constantin cel Mare în scrierile istoricului Eusebiu de Cezareea”.

În partea a doua a întâlnirii, pr. conf. dr. Mihai Săsăujan a răspuns la mai multe întrebări adresate de cei prezenţi, referitoare la ceea ce reprezinţă Sfântul Constantin cel Mare pentru creştinismul de astăzi, precum şi la exemplul duhovnicesc dat de Sfântul Împărat, tinerilor teologi în lucrarea lor de propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu.

La finalul evenimentului, pr. Zaharia Pereş, consilier cultural eparhial a transmis din partea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, binecuvântarea şi purtarea Sa de grijă, precum şi salutul de bine al Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei tuturor celor prezenţi. De asemenea, au fost aduse mulţumiri profesorilor care au  conferenţiat la Timişoara în cadrul conferinţelor prepascale, desfăşurate de Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, în colaborare cu Arhiepiscopia Timişoarei. Totodată, au fost felicitaţi toţi profesorii şi studenţii Facultăţii de Teologie din Timişoara, pentru implicarea în organizarea conferinţelor.

În încheiere, corul studenţilor teologi, condus de diac. Laurian Popa, a susţinut un recital de cântări religioase specifice perioadei Postului Sfintelor Paşti.

Comments are closed.